Esittelyssä copywriter: “IT-alan kulttuuri huvittaa”

Erika Bergström

22.8.2019 · 2 min

Mitä teen työkseni?

Kokonaisuus on hahmottunut jatkuvasti yrityksen kasvamisen myötä. Työtehtäviini kuuluu mm. blogin päivittäminen, markkinoinnin suunnittelu, mainostekstien kirjoittaminen, oikoluku ja monet muut tekstien ja sosiaalisen median ympärillä pyörivät työtehtävät.

Lisäksi olen ollut isossa roolissa Idention nettisivujen tekstisisältöjen suunnittelussa. Työnkuvani tulee päivittymään varmasti entisestään vielä tulevaisuudessa.

Erika_Kiasma

Tausta

Olen uinut kilpaa koko ikäni ja valmistunut urheilulukiosta vuonna 2015. Ennen Identiolla aloittamista työskentelin pääosin liikunta-alalla ja nykyään opiskelen mainonnan suunnittelua Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiassa. Valmistuttuani minusta tulee siis medianomi.

Olen erikoistunut opinnoissani copywriteriksi ja lisäksi olen haalinut opintosuunnitelmaani myös projektijohtamista sekä ripauksen palvelumuotoilua ja viestintää.

Miten löysin tieni Identioon?

Sattumalta.

Olen aina ollut aktiivinen sosiaalisessa mediassa. En ollut kuitenkaan kirjoitellut LinkedIniin ennen työllistymistäni Identiolle. Sen sijaan olin kuitenkin pitänyt koulutukseni ja työkokemukseni ajan tasalla lähinnä tulevaisuutta, mutta hieman myös itseäni varten.

Yhtäkkiä sain kesällä 2019 viestin Linkkarissa Idention toimitusjohtajalta, Joonas Korganilta.

Reilun kuukauden kuluttua tuosta viestistä istuimme Joonaksen kanssa Idention neuvotteluhuoneessa allekirjoittamassa työsopimusta.

Ehkä se ei kuitenkaan ollut täysin puhdasta sattumaa. Meillä on Joonaksen kanssa samanlainen urheilutausta. Olen myös aina myös uskonut siihen, että omalla tekemisellä on aina vaikutus tulevaan. Kun hoitaa työnsä ja ihmissuhteensa kunnolla, se voi palkita myöhemmin elämässä.

IT-ala ja kulttuurishokki

Aiemmalla työpaikallani minut kutsuttiin usein apuun, kun ongelmia ilmeni tietokoneiden kanssa. Omalla mittapuullani kuvittelin siis olevani kohtuullisen kätevä myös sillä saralla. Se mittapuu lahosi kuitenkin heti, kun aloitin työt IT-alan ammattilaisten seurassa. Nyt olen vuorostani se, joka kysyy neuvoa esimerkiksi tietokoneen pikanäppäinten ja erilaisten ominaisuuksien käytössä.

Tietyt seikat IT-alan kulttuurissa ja toimintatavoissa huvittivat minua aluksi. Päivittäisessä kommunikoinnissa toistuvat mm. tietyt lyhenteet, jotka kuulostivat hassulta omaan korvaani.

Olen saattanut itsekin jo ottaa vaikutteita tästä kulttuurista, mutta uskaltaisin vannoa, että lyhenteet eivät päädy omaan sanavarastooni ainakaan suullisessa keskustelussa (edit: tämä tapahtui alle vuodessa).

Minkälaisen ensivaikutelman sain?

Idention urheilullinen meininki teki uuteen työyhteisöön sopeutumisen helpoksi. Juttua riitti heti alusta asti ja samanhenkiseen porukkaan on kiva tulla ulkopuolelta. On mahtavaa, että kaikki tulevat hyvin juttuun keskenään ja yhteistä aikaa vietetään myös työajan ulkopuolella.

Lisäksi kaikilta osin avoin ilmapiiri loi heti tervetulleen kuvan. Tarvittavat työvälineet sekä oleelliset tiedot ja käyttäjätunnukset oli katsottu valmiiksi jo ensimmäiseksi työpäiväksi. Aloittaminen oli helppoa ja luontevaa.

Mitä haluaisin vielä oppia?

Kirjoittaminen on ihanaa, mutta välillä vaikeaa. Opintojen parissa olemme onneksi tehneet myös paljon käytännön töitä virallisten asiakastoimeksiantojen parissa. Olen ehkä vielä vaiheessa, jossa etsin omaa luovuuttani ja sitä, miten saan siitä eniten irti.

Haluan kehittyä kirjoittajana ja markkinointiviestinnän ammattilaisena kaikilla osa-alueilla ja etsin jatkuvasti alan kirjallisuutta luettavakseni. Uudet näkökulmat ja työkalut ovat arvokkaita oman osaamiseni kannalta.

Idention tiimissä koen saavani täyden tuen ammattitaitoni kehittämiseksi.